Col.legi Maristes Girona - blog

Durant la setmana de Sant Jordi vàrem realitzar l'activitat: Gust per la lectura en què se'ns va demanar que portéssim el llibre que nosaltres volguéssim per llegir-lo.

L'activitat consistia en llegir-nos el llibre durant les hores de català, i la setmana següent, promocionar-lo a classe ja fos amb una exposició oral o bé realitzant un booktrailer. El guió havia de constar de: la biografia de l'autor, l'argument del llibre, per què el recomanàvem i els seus punts forts i dèbils.

Va estar molt bé veure la resta d'exposicions orals i booktrailers de la classe, per així fer-nos una idea de quins són el tipus de llibres que ens agraden als adolescents d'avui en dia. Han sortit booktrailers molt variats. Alguns eren gravats pels mateixos alumnes davant la càmera i d'altres confeccionaven el seu propi vídeo amb imatges del contingut del llibre.

Creiem que va ser una activitat cultural (la nostra professora ha aconseguit que llegíssim un tercer llibre aquest curs!) i alhora lúdica, diferent de la resta i molt entretinguda.

Una bona iniciativa del Departament de Llengües.

A continuació podeu veure tres booktrailers de mostra, un de cada classe. Esperem que us agradin.

JOAN BERMEJO (3r C), MARTA MORENO (3r B) i PAULA RAMOS (3r A)

El passat dia 8 de Maig els nens i nenes de P4 vam participar a la Vuitena Fira de la Ciència, organitzada pel grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental de la UDG.

Allà vam poder experimentar amb diferents tallers d'aigua, pintura... i ens ho vam passar d'allò més bé fent de petits científics!!

 

Dissabte 16 de maig vint-i-dos pelegrins de Maristes Girona vam sortir a les 9 del vespre direcció Igualada. L'acollida de l'escola Maristes Igualada va ser magnífica.

Alumnes, pares, monitors i professors de les dues escoles vam iniciar el camí a les 12 de la nit. Ens esperava una nit ben estrellada, una nit de caminar, de repte, de companyonia, de trobar-se a un mateix. A Can Massana, l'AMPA d'Igualada ens tenia preparada una llet calenta i una coca que va volar. Des d'allà el camí ja tocava la pedra montserratina i veure sortir el sol va ser un espectacle.

Tots vam arribar contents i cansats al monestir on ens vam trobar amb la resta de pelegrins de totes les obres maristes d'arreu de Catalunya. Una gran nit, una gran experiència!

 

Aquesta setmana els alumnes de tercer de primària hem anat a visitar la Policia Municipal de Girona. Ens han explicat quines feines fan els policies al nostre municipi i hem fet un recorregut per l'edifici de la Policia Municipal. Com que ens hem portat molt bé, hem pogut entrar la central d'operacions on hem escoltat les operadores i hem vist les càmeres que vigilen el trànsit de tota la ciutat. Finalment hem baixat al pàrquing i hem pogut veure com és per dins un cotxe de policia. Com sonen les sirenes!

Avui és la graduació de segon de Batxillerat. Al migdia hem començat la celebració amb una eucaristia de comiat a la parròquia de Sant Salvador d'Horta.

Els alumnes de 4t d'ESO de l'escola Maristes Girona hem participat el dia 7 d'aquest mes de maig en una cursa d'orientació. Aquesta ha estat organitzada pel grup ALIGOTS –Girona Orientació, i ha tingut lloc dins dels barris de la Devesa i Fontajau.

Així, el nostre curs ha participat en la cursa d'orientació llarga, d'uns tres quilòmetres i mig de recorregut i amb una mitjana de temps a completar-la sencera d'aproximada-ment 40-45 minuts. La competició camp a través, contra-rellotge i sense un itinerari preestablert, consistia en la realització d'un circuit però amb l'obligació de passar pels controls assenyalats en un mapa. El mapa ens va ser desconegut fins al moment de la sortida. La prova ha durat unes dues hores, ja que l'hora de sortida dels participants era sempre diferent entre els mateixos o, si coincidia, els competidors tenien dos mapes distints (A o B).

La cursa ha començat al voltant de les 10 del matí i ha finalitzat cap a la una del migdia, amb la participació de tres escoles més a part de la nostra. El col•legi Maristes Girona ha aconseguit quatre premis en aquesta competició: dos premis per al primer lloc mas-culí per a l'Adrià Burgell i en Pau Samper, un premi per al segon lloc femení per a l'Es-ther Magro i un últim premi per a la guanyadora femenina per a la Núria Bagaria.

Adrià Burgell Barceló

4t d'ESO B

08/05/2015

 

Pàgina 1 de 11

 

cursa

lema201415

 

feac

trobades

feac 3

hort

 

Connexió

CERCADOR

You are here