Col.legi Maristes Girona - blog

Avui dimarts 14 d'octubre, els alumnes de 4t d'ESO hem anat a la casa Marista de Llinars del Vallès per realitzar les Jornades d'Orientació Vocacional. A les nou hem sortit de l'escola amb dos autocars. Arribats a la casa, aproximadament a dos quarts d'onze, hem fet un esmorzar col•lectiu, ja que molts alumnes han portat coques fetes per ells, que tots junts hem pogut compartir. Seguidament ens hem organitzat per tutories per donar el tret de sortida a les jornades de la JOV. El primer pas ha estat continuar el dossier que ja havíem iniciat prèviament a l'escola. Aquest consistia en valorar una sèrie de continguts per tal de conèixer el camí que volem seguir professionalment. Entre activitat i activitat hem vist part d'una pel•lícula relacionada amb el tema dels valors de la qual se n'han contestat unes preguntes al dossier. Finalitzat el treball hem dinat i després cadascú ha gaudit de temps lliure fins la sortida dels autobusos.

Aina Reig Roura

 

3r d’ESO  Jornades d’Orientació Vocacional: Desperta’t!

Aquest dimarts dia 7 d’octubre del 2014 els alumnes de 3r d’ESO han anat a Llinars a aprofundir una dinàmica per a ells nova anomenada, les JOV (Jornades d’Orientació Vocacional), amb la intenció de començar les convivències d’inici de curs d’una nova manera.

Els alumnes quan arribaren a Llinars, no estaven sols, els acompanyava una altra escola, amb la qual entre tots hagueren de compartir i conviure  junts. La intenció de l’excursió era per tutories, que els alumnes aprofundiren en el terme vocació, ajudar-los a prendre decisions, ajudar a conèixer com és cadascú i amb aquest descobrir la vocació de cada un d’ells. Un cop realitzades diferents activitats els alumnes pogueren gaudir de temps lliure en la gran extensió del recinte.

Aparentment la excursió va ser un èxit; tant pels alumnes, que aprengueren nous conceptes i s’emportaren un bon record de Llinars, com pels professors, que gaudiren una excursió sense traves ni complicacions.

 Hola a tots i a totes!!!

Ja han passat cinc setmanes des del primer dia i la veritat és que hem pogut treballar un munt se coses…

Durant les sessions d’EF i psicomotricitat, hem jugat, rigut, xutat, escalat, lliscat, botat, gatejat, reptat.... però sobretot hem gaudit aprenent i experimentant un munt de coses amb el nostre cos.

El cos, és com una caixa de sorpreses on, poc a poc i dia a dia, anirem descobrint-ne de noves. Al llarg del curs l’aprendrem a conèixer, a respectar i a educar.

Des d’aquí, us desitgem un molt bon curs!!!

Veure Fotos

 

Després de les vacances d’estiu ja hem tornat a l’escola i.... ja fem P4!! Ens ho estem passant molt bé amb els nostres nous tutors i companys de classe.

Aquests primers dies, com ja sabeu, el Follet del Bosc ens ha portat molts regals, hem fet construccions, aquarel·les, plastilina, algunes feines del quadern, i hem jugat molt amb els nostres amics.

Aquí teniu un petit recull de fotos d’alguns moments dins la classe J

ENS HAN TORNAT L'ESPERANÇA Lliçó inaugural del curs 2014-2015 a càrrec de Pau Guerrero, antic alumne del col.legi

Portem ja quatre setmanes de curs, quatre setmanes en què se'ns ha recordat, dia rere dia, la importància d'aquest any, de la Selectivitat i del nostre compromís en els estudis. Gran part dels alumnes se senten pressionats, aclaparats pel pes que suposa el Batxillerat tot i no saber què en faran quan s'acabi aquest curs.

I, de sobte, arriba una persona que ens anima, que ens demostra que les coses no estan tan malament com semblen i que els joves són el futur de les empreses. Aquesta persona és en Pau Guerrero, un antic alumne que, no fa tants anys, estava assegut al mateix teatre que nosaltres i ara és un jove director financer que ha treballat en molts més llocs dels que ens podríem imaginar i ha arribat a la seva posició a base de molt de sacrifici i esforç. Importància secundària van tenir els seus estudis al llarg del parlament - Dret i ADE, entre d'altres- ja que el missatge que ens va transmetre estava enfocat a tots els sectors del món laboral.

El primer que ens va dir va ser "Perdoneu que us ho digui, però vosaltres no esteu vivint la crisi". Paraules clares i directes, sempre acompanyades d'una explicació senzilla i de fàcil comprensió. Durant tota la xerrada va anar desenvolupant la idea principal en allò que ell anomenava punts crítics i a través dels quals va acabar amb una conclusió contundent: "Sí que hi ha feina i sí que podreu aconseguir treballar del que us agradi, però per això haureu de ser perseverants dia a dia, i aquesta és la part difícil".

Recentment s’han entregat a Maristes els títols oficials dels exàmens de Cambridge: des dels diplomes Young Learners (Starters, Movers i Flyers ), per a alumnes de primària i primers cursos de secundària, fins als diplomes amb validesa oficial a cursos superiors: KET, PET i First Certificate.

Els títols de Cambridge són reconeguts per més de 15 000 universitats arreu del món, i en molts graus universitaris s’exigeixen o acaben fent-se necessaris per a una adequada comprensió de la bibliografia en llengua anglesa.

Així doncs, no només la formació a les aules i a les extraescolars, sinó també l’obtenció de títols oficials en llengües estrangeres resulta fonamental per al nostre futur acadèmic.

Jan Baserba

2n. Bat 

Hola famílies!

Els nens i nenes de la classe dels Tigres, de la dels Lleons i de la dels Linxs, ja fa un mes que anem a la nova escola! Cada dia aprenem més coses: posar l’esmorzar a la cistella, penjar la motxilla i l’abric al penjador i seure a la cadira per començar el nou dia. Tenim nous amics, cantem cançons, juguem, anem al gimnàs, a l’hort, a la capella, escoltem contes, pintem, fem english... i sobretot estem molt contents d’anar als Maristes, l’escola dels grans! Bon curs a tots i a totes!

Els alumnes de tercer de primària hem fet confitura dels codonys del nostre hort. Primer hem anat a collir els codonys a l'hort. Després hem anat a la cuina on hem pelat els codonys i hem après que és una fruita molt bona per curar els mals de panxa i els mals de coll. Un cop pelats, hem posat a bullir els codonys amb aigua i una llimona. L'Anna, la nostra cuinera, ens ha ajudat molt: entre truita i truita, hi ha tirat el sucre i no ha parat de remenar fins que hem aconseguit la textura perfecta. A la tarda hem posat la confitura a refredar en uns potets i hem begut la gelea de codony feta del suc, les peles i els cors. Boníssim!!

 

Dues xerrades imprescindibles: testimoni real de l'Institut Guttman i policia municipal sobre la prevenció d'accidents de trànsit.

Els dies 25 de setembre i 2 d'octubre, els alumnes de 4t d'ESO, vam aprendre que amb la vida no s'hi juga i que aquesta "és una partida que no pots perdre". I és que durant aquests dos dijous de tutoria hem viscut dues xerrades intenses, una per mitjà d'un testimoni que va patir un accident de trànsit i, l'altra, amb un policia municipal que ens va fer pròpiament prevenció dels accidents.

L'Institut Guttmann i el Servei Català de Trànsit promouen la campanya "No te la juguis", que pretén evitar o, com a mínim reduir, el nombre d'accidents de trànsit i de lesions irreversibles com ara les de la medul•la i els traumatismes cranials. Amb això, en Xavi, el testimoni amb una lesió medul•lar que ens va fer la xerrada, ens va explicar com de dur és refer la teva vida i replantejar-t'ho tot de nou després d'un accident com el seu, com el va patir, com es va sentir després, quines van ser les emocions i sensacions que va tenir... En Xavi, tot i no poder moure's de coll per avall, pot conduir perfectament amb un sistema adaptat i, fins i tot, ens va ensenyar el seu propi cotxe i tot el material adaptat que hi duia.

Per altra banda, va venir un policia municipal que ens va advertir que alcohol, drogues i benzina són totalment incompatibles amb la seguretat, de manera que pot portar a efectes fatals. Així, hem après que no és gens fàcil conviure amb una cadira de rodes després d'haver tingut un accident irreversible, doncs "t'has de plantejar la vida de nou; res del que havies pensat o somiat serà mai més igual".

 

Pàgina 1 de 2

llibres2

 

lema201415

 

casalet

 

hort

 

Connexió

CERCADOR

You are here