Col.legi Maristes Girona - blog

Fem d'astrònoms!

Els alumnes de 4t de Primària hem treballat tot aquest trimestre l'Astronomia com a projecte de Medi. Hem viatjat fins a la Lluna, hem visitat Mart i ens estem entrenant a fons per arribar a l'últim planeta del nostre sistema solar, Neptú! El nostre viatge ha anat més enllà. Hem viatjat per la Via Làctia, hem après què són els meteorits, les constel•lacions, els cometes, les nebuloses... Hi ha tantes coses encara per descobrir! El dimarts dia 24 de febrer vam veure Júpiter i les seves llunes, la Lluna i la nebulosa d'Orió a través de tres telescopis instal•lats al pati de l'escola. Alumnes i pares van posar-hi moltes ganes, igual que els tres astrònoms que ens van acompanyar. Vam tenir molta sort perquè no hi havia ni un sol núvol al cel. La setmana vinent, a més de jugar al Trivial d'astronomia (amb preguntes i respostes nostres!), farem volar coets al camp de futbol de l'escola!

astronomia 4t01 astronomia 4t02

 

 

Els ordinadors de l'Aula d'Informàtica d'Infantil han estat canviats per Ipad's!! Fer activitats amb la "tablet" és molt divertit. El primer dia vàrem fer trencaclosques amb el dit i tothom estava concentrat amb el seu dispositiu.

Cada vegada anirem utilitzant aplicacions més difícils ja que ens estem fent grans i volem aprendre moltes coses.

A l'hora del conte de P3 hem pogut gaudir d'un lot de llibres cedit pel servei municipal de les Biblioteques de Girona dels autors Bruno Munari i Katsumi Komaga.

De Bruno Munari hem gaudir amb la col•lecció I prelibri i La col•lecció Little eyes. Són petits llibrets per mirar, tocar, acariciar. Són llibrets sense inici ni final, de textures diverses que ens ha permès tocar, manipular i desenvolupar els sentits del tacte i de la vista. Del mateix autor hem explicat en italià uns contes de grans il•lustracions amb solapes i pàgines inserides o retallades que ens han fet riure molt.

Els llibres de Katsumi Komaga són pura poesia i delicadesa, són petites obres d'art que els nens no es cansen de mirar.

Les dues col•leccions ens han permès gaudir de moments molt especials.

Aquest mes l'Equip d'Orientació hem volgut posar un toc d'humor a la complicada tasca d'educar... per això, us adjuntem un article de la revista "Maristas siglo XXI " en què l'autor, amb una estratègia inversa, ens aporta la clau per "maleducar" els nostres fills/es.

A més, us recomanem el visionat del vídeo "¿Bailamos?" que, de ben segur, us farà remoure alguns sentiments...

- Adreça article revista:

www.maristas.es

Revista nº 4, diciembre 2014, páginas. 12, 13

-vídeo "¿Bailamos?" :

 

 

Els alumnes de 2n d' ESO hem estat a Llinars del Vallès els dies dimarts 10 de febrer i dimecres 11 de febrer. Durant aquesta estada hem après la importància de treballar en equip. Hem fet i superat reptes i activitats en grup. També hem fet una dinàmica de confiança. A mesura que hem anat avançant i superant aquests aspectes, hem aconseguit formar una frase que ens va ensenyar el que significa treballar en grup. Van ser dos dies divertits i dinàmics.

"TU I JO SOM NOSALTRES".

Bernat Hernandez Guillamet

Arnau Pujol Garriga

Al llarg d’aquestes últimes setmanes hem començat a decorar els nostres espais d’Infantil i per sort ja estan ben ambientats.

Podeu trobar a la Selva davant de les portes interiors de P3 i P4 i a dalt a P5 hi ha la Sabana. El nostre animal de la classe està en el seu hàbitat natural.

Us animem a tots a venir-ho a veure el dimarts 24 de Febrer després de la rua del Pavelló.

Segur que us agradarà!!

THE THREE LITTLE PIGS.  CICLE INICIAL.

 

-“I’ll huff and I’ll puff, and I will blow your house down”

- Oh dear! Here comes Wolfy the wolf!

 

Amb imatges, titelles, cançons I una bona dosi de vocabulari, Matt the Storyteller ens ha sorprès amb una nova aventura interactiva explicada en llengua anglesa.

Ha semblat màgic  però amb una hora d’espectacle ens hem traslladat al món dels tres porquets. 

See you soon!!

Aquestes dues últimes setmanes, és a dir, la del 26 al 30 de gener i la del 2 al 6 de febrer, doncs, els alumnes de 4t d'ESO les hem dedicat en bona part a l'alimentació i als hàbits saludables; i ho hem fet ni més ni menys que amb dues activitats relacionades:

- La primera d'elles consistia en una sortida a l'Escola d'Hostaleria de Girona (just al costat del col•legi). D'aquesta forma, el dimecres 28 de gener, la classe B i la meitat de la A van assistir en la què va ser una activitat exquisita, i, la resta de 4t, van anar-hi el següent dimecres 4.

Un cop dins l'Escola, ens van explicar els diferents cicles formatius que s'implantaven en el ma-teix centre i, tot seguit, vam començar una xerrada sobre els hàbits saludables a càrrec d'una in-fermera de l'Hospital de Llagostera. La mateixa ens va explicar el què havia de ser una alimenta-ció rica, equilibrada, variada i ordenada diàriament, així com ens va comparar els diferents pi-sos de la piràmide alimentària actual. A continuació, dos estudiants de guia ens van fer una visi-ta guiada a la cuina i a les sales més importants del recinte. Finalment, ja per acabar, vam dinar conjuntament i en un ambient de família amb el corresponent menú: escudella i conill a la caça-dora. De postres, pastís. A les 3, per últim, tornàvem als Maristes amb la panxa ben plena.

- L'altre activitat es fonamentava en una xerrada d'un metge, especialitzat en malalties d'hàbits alimentaris, com serien l'anorèxia i la bulímia. Així, ens va explicar les causes i les conseqüències que fan que una persona qualsevol es trobi en aquest estat i, igualment, quins podrien ser els diversos motius de les seves accions. Concloent la seva explicació, una adolescent testimoni re-al d'anorèxia, va relatar-nos la situació que va haver de passar en el seu moment i que encara passa, doncs encara no està completament curada. Totes les preguntes que vam fer-li les va res-pondre molt gratament.

Tot i la duresa de l'última activitat, però, aquestes dues setmanes han estat, sens dubte, una forma de tenir molt en compte la importància d'una alimentació saludable en les nostres vides.

Adrià Burgell 4t ESO

Pàgina 1 de 7

llibres2

 

lema201415

 

feac

trobades

feac 3

casalet

 

hort

 

Connexió

CERCADOR

You are here