Col.legi Maristes Girona - blog

La setmana passada va venir la televisió de Girona a gravar la notícia de les grues de paper que vam estar fent per la Marató de TV3.

Com recordareu un grup d'alumnes de primer de batxillerat van animar a tota la comunitat educativa: mestres, alumnes, monitors i pares a fer grues d'origami. La Mútua General de Catalunya es qui va impulsar aquesta iniciativa, per cada grua que l'escola els portes ells es comprometien a donar 1 euro a la Marató.

Divendres va venir el Sr. Guillermo Padrisa, sotsdirector general de la Mútua a agrair el nostre gest i col•laboració al fer entrega de 2985 grues.

Podeu veure la notícia que va sortir per televisió de Girona divendres 12 de desembre.

 

 

 

 

 

Durant aquesta setmana s'ha presentat els treballs de recerca dels nostres alumnes de 2n de batxillerat.

Dilluns 22 de desembre un grup de professors de l'escola representarà l'obra dels Pastorets pels alumnes d'Infantil i Primària dins l'horari lectiu.

Degut a la demanda per part de famílies de poder veure la representació, aquest any a les 17'30h. farem una funció de pastorets oberta a les famílies. Cal tenir en compte que estem parlant d'un grup de teatre molt amateur amb poques hores d'assaig, però amb molta implicació i ganes.

L'aforament del teatre és limitat i ens veiem en la necessitat de vendre entrades a preu popular: 1 euro. Els diners recollits s'entregaran al projecte de SED.

Les entrades es posaran a la venda dimecres 17 de desembre i fins que s'acabin.

Quedarà totalment prohibit fer fotografies o enregistraments de qualsevol mena durant l'obra de teatre.

 

Un altre any hem celebrat la nostra Festa Major de l'escola. La Immaculada són dos dies d'activitats en la festa de Maria de Natzaret, mare de Jesús i inspiradora dels Maristes. Començà amb una eucaristia a Sant Salvador el dijous dia 4 de desembre presidida per Mn. Pere Doménech i amb una participació molt nombrosa. Hi hagué cants animats per la coral i un ambient de festa i pregària que va acabar amb el petit detall d'un piruleta. El divendres dia 5 tota l'escola fou festa: jocs, activitats, tallers, pastissos, concurs de cartells, pregàries, el pregó dels més grans, ofrena a Maria, cinema, xocolatada, gimcana a la Devesa... i sobre tot molta joia. Som un cole on treballem de valent però alhora celebrem la nostra festa amb un ambient extraordinari. Una raó més per estar a Maristes, l'escola inspirada amb Maria. T'apuntes?"

Ladies and gentlemen, Let the show begin! Welcome to Pinky Pig!

(P4 / P5)

It's Pinky Pig's first day at farm school and he's very excited – it's all so new and fun! But Pinky soon discovers he needs to learn a few things: how to be polite, how to clean up and how to get along with his classmates.

El passat 27de novembre els petits de la casa vàrem rebre a Pinky Pig. Amb cançons i titelles vàrem gaudir amb les seves aventures i els seus amics tot repassant vocabulari treballat a la classe d'anglès.

 

El 20 de Novembre va ser un dia molt especial!!!!!!!! El dia dels DRETS DELS INFANTS.

Hem fet un gran mural per decorar l’escola, hem treballat i après quins eren els nostres drets i també ens hem après una cançó molt bonica que ahir vam cantar i ballar al pati perquè tot Girona ens sentís!!!!

A la tarda, cada classe de P3 i P4 va explicar el dret que més havia treballat i els nens de P5 ens van fer unes petites representacions dels 10 drets. Va ser molt divertit i els actors i actores ho varen fer molt be!!!!

 

El passat divendres 14 de novembre, els nens i nenes de P3, vam anar d'excursió a Can Solà a fer activitats relacionades amb el circ. Quina sorpresa vam tenir!!! Els monitors ens van venir a buscar a l'escola per acompanyar-nos fins a la casa. Allà vam fer diferents tallers de circ: malabars, equilibris, maquillatge... I sabeu què? Ens vam fer un gran llaç de paper per semblar uns pallassos de veritat! Tot plegat un dia rodó!!!!

 

El passat dimecres dinou de novembre, els alumnes de tercer d'ESO, vam anar a l'auditori de Girona a veure un obra d'un quartet de veus on el registre d'aquests era molt variat des de un molt agut fins a un molt greu. Ens van representar els diferents estils de músiques que podíem trobar en l'època de l'esclavitud, a part de un gran repertori de cançons ens van anar fent petites explicacions breus però directes per saber les condicions de la societat en els moments de cada estil de cançó. Finalment desprès de estar una bona estona passant-nos-ho bé i rient molt, ens van fer un exclusiu, (ja que érem una escola en veure aquell acte) un moment "íntim", en que tots els alumes podíem preguntar tots els dubtes que tinguéssim sobre aquell grup, sobre la vida d'un artista etc. La opinió en general dels alumnes ha estat molt bona ens ha agradat molt, ha sigut molt participatiu tota l'estona i aquet punt de broma al final de l'actuació de cantar només amb la veu la cançó de "Happy" va ser tot un èxit.

Natàlia Puig Casanovas

El dia 13 de novembre els alumnes de 1r ESO vam anar a Espai Caixa a veure una audició on vam l'ocasió d'escoltar diferents tipus de música del Marroc. Vam poder conèixer diferents instruments propis, més moderns o més antics d'aquesta cultura.

L'audició estava representada, en una de les cases més antigues del poble. Dos músics catalans voltaven pel Marroc, i van sentir un violí que tocava una melodia espectacular, van entrar i es van presentar. Un cop a dins van ser molt ben rebuts i quan ja estaven tots reunits ,els hi van oferir un te a la menta. Tots junts van cantar i tocar molta varietat de cançons, i van començar a demanar voluntaris. Tots ben contens vam passar una gran estona!!!!

Carla Torres, Àngela Gonzalez, Jana Caula, Mireia Gerona i Maria Roca

Pàgina 1 de 4

llibres2

 

lema201415

 

feac

feac 2

feac 3

casalet

 

hort

 

Connexió

CERCADOR

You are here