Col.legi Maristes Girona - blog

El lema d’aquest curs 2014-2015 és «Obrint portes!». El lema és un instrument educatiu i pastoral que ens ajuda a centrar l’atenció en un tema que volem subratllar de forma especial en totes les activitats que duem a terme. «Obrint portes» és una actitud vital, una manera d’enfrontar-nos al curs i a la vida. Des d’aquesta perspectiva proposem que cadascú es llanci a obrir portes, en la seva vida i la seva persona. I també ens convida a acollir i treballar per allò que trobem un cop hem obert les portes. Ens crida a ser positius: hi ha moltes portes que altres ja han obert, Déu mateix ja ens ha obert la seva porta perquè ens trobem amb Ell. Moltes persones del nostre voltant ens estimen i també ens han obert la porta del seu cor. Tot això ens ha de donar força, alegria i valentia per obrir les portes que encara estan tancades. És una actitud de cerca, de seguir avançant i mantenir-se en procés. Cada vegada que obres una porta i hi passes, un nou camí s’obre davant teu amb la possibilitat de seguir descobrint noves portes per obrir. Una obertura a la vocació, a créixer com a persones i cristians. I desperta i necessita, a parts iguals, una inquietud en la persona pel que és nou, pel que hi ha darrere de cada porta, per descobrir les persones, per viure experiències noves, i per ser capaços de descobrir en nosaltres mateixos les claus que ens permetin seguir obrint portes.

Els nens i nenes de P3 hem anat a l'Hort!!! Van venir a buscar-nos a la classe els alumnes de 4rt de Primària i ens van acompanyar a l'hort mentre ens anaven explicant què hi trobaríem. Vam fer diferents feines: regar, treure herbes espontànies i arrencar enciams i cols. Finalment, cada nen i nena ens vam endur cap a casa un enciam per a fer una amanida.

Un altre dia, també ens van acompanyar els nens i nenes de 4rt. Vam plantar cebes, vam tirar adob i vam regar-les. Hem après molt i esperem tornar-hi ben aviat!!!

 

dimarts, 25 de març de 2014 16:28

Projecte Hort i cultura

Publicat a Actualitat
Escrit per Xavier Guitart

dilluns, 24 de març de 2014 15:37

Tinc una idea - Hort i Cultura

Publicat a Actualitat
Escrit per Xavier Guitart

Minut 15:03

divendres, 21 de febrer de 2014 21:51

L'hort escolar a TV1

Publicat a Actualitat
Escrit per Administrator

El Divendres 21 van emetre un reportatge sobre el projecte Hort i cultura (hort escolar a Maristes Girona) a l'Informatiu de TV1 Catalunya de les 14.00 h i al Telediario de la 1 a les 15.00 h. Minut 7:43

divendres, 7 de febrer de 2014 10:44

Diada de la pau

Publicat a Actualitat
Escrit per Xavier Guitart

Com cada any, el dia 30 de gener es va celebrar el Dia de la No-violència i la Pau (DENIP). Enguany, la nostra escola s'ha adherit a la iniciativa "Fulards per la pau", promoguda per l'Ajuntament de Girona i la Coordinadora d'Oenagés . Durant els dies anteriors al DENIP s'han animat tallers de sensibilització on el tema central era la PAU. Una d'aquestes propostes ha estat l'elaboració d'un fulard amb motius per la pau que han fet alumnes d'Infantil i Primària amb l'acompanyament d'alumnes de Secundaria i Batxillerat.

 

 

dijous, 19 de desembre de 2013 09:09

Pla Lector

Publicat a Actualitat
Escrit per Administrator

Benvolgudes famílies,

Des de la comissió del Pla Lector de l’escola us fem arribar la proposta de lectura de les biblioteques públiques de les comarques gironines.

http://www.bibgirona.cat/blogs/blogcler/blog_contents/guies-lectures-recomanables

Esperem que el tió i els Reis d’Orient us portin somnis, aventures i viatges que ens ofereixen els llibres.

BON NADAL I FELIÇ ANY NOU!!!!

dimecres, 4 de desembre de 2013 08:12

Ciberbullyng

Publicat a Actualitat
Escrit per Administrator


Benvolgudes famílies, des de l'equip d'orientació considerem que un tema d'actualitat que ens preocupa a mestres, educadors i famílies és el ciberbullyng. Per tal que podeu conèixer de que es tracta, com detectar-lo, com prevenir-lo... hem seleccionat uns enllaços on podeu trobar informació en referència al tema. Restem a la vostra disposició.

Equip d'Orientació

http://www.ciberbullying.com/cyberbullying/que-es-el-ciberbullying/

http://www.bullyonline.org/schoolbully/school.htm

http://www.stopbullying.gov/cyberbullying/

 

dijous, 21 de novembre de 2013 10:16

Drets del Infants

Publicat a Actualitat
Escrit per Administrator

El  20 de novembre celebrem el 24è aniversari de la convenció dels Drets dels Infants. Aquesta convenció reconeix els infants com a agents socials i com a titulars dels seus propis drets. L’acompliment dels 10 articles que la configuren els garanteixen un nivell de vida adequat i digne.

llibres2

 

casalsetembre logo

 

casalet

 

campus0

 

canco resposta

 

hort

 

Connexió

CERCADOR

You are here