portes obertes

Col.legi Maristes Girona - blog

DÓNA-LI LA VOLTA!

Aquests dies heu estat sentint que contínuament es parla dels protocols interns que tenim als Maristes per tractar la protecció dels infants.

Us en fem un resum. L'any 2011 l'Institut Marista (àmbit mundial) llança la proposta que totes les províncies maristes han de tenir un protocol de prevenció i d'actuació contra els abusos sexuals als menors d'edat. S'hi treballa intensament i el 2013 s'aprova el protocol propi de Catalunya.

A partir d'aquell moment, dissenyem un programa de formació interna per als treballadors dels nostres centres. De moment, hem format en aquest protocol més de 100 persones responsables: directius, caps d'estudis i càrrecs intermitjos, coordinadors de pastoral, orientadors, responsables de comunitats religioses i encara falta per formar el professorat, les famílies i els alumnes. La formació s'acabarà al setembre del 2016.

Per tant, com que encara queda personal per formar, posem a la vostra disposició, de moment, el tríptic que acompanya la campanya de promoció d'aquest protocol. Un tríptic que forma part dels materials didàctics destinats a qualsevol adult que està en contacte amb els nens i joves dels nostres centres.

Entrepà solidari

Avui és el dia de l’entrepà solidari, una activitat que ja fa molts anys que fem a l’escola. Hi poden participar els alumnes de Cicle Superior, Secundària, Batxillerat i professors i consisteix a  fer un donatiu pel projecte de SED a canvi d’un entrepà. Enguany l’equip local de SED promou activitats per fer conèixer el projecte Fratelli i poder recollir fons per tirar-lo endavant.

Des del mes de setembre un germà marista i un germà de La Salle s’han instal·lat al Líban per posar en marxa aquest projecte Inter congregacional d’ajuda a la infància i la joventut. Avui nosaltres amb aquest petit gest de l’entrepà podrem col·laborar aportant 1140 euros que s’han recollit. Agrair un curs més a la panificadora PA FI, a embotits CAULA, a la cuina de l’escola i al grup de voluntariat de batxillerat la seva aportació desinteressada.

Gràcies!

 

A l'escola tots els nens i nenes d'Infantil hem celebrat el Carnestoltes i el Dijous gras!!!! El Rei Carnestoltes ens ha preparat una diada plena de sorpreses, festa, gresca i xerinola!!! L'escola s'ha omplert de princeses, cavallers, súper herois, bruixes, fades i tot tipus de personatges que ens han fet riure i passar un molt bon dia!!!

 

Aquests setmana a l'escola tots hem estat molt enfeinats parlant i preparant el Dia de la Pau. Fa uns dies que recollim "briks" per fer amb els més grans de l'escola la Ciutat de la Pau. També cantem cançons i aprenem què vol dir La Pau. Avui dia 29 de Gener, hem fet la cloenda de les activitats tots plegats al Pavelló, grans i petits hem muntat la Ciutat de la Pau i hem escoltat les paraules i cançons que els més grans de l'escola ens han preparat.

 

Quan vam agafar el tren cap a Llinars vam començar a recordar altres sortides. Ja hi tornàvem a ser: altre  cop de convivències. Quina il·lusió! Només arribar i fer la caminada cap a la Casa Mogent vam coincidir amb els companys del cau de Maristes Badalona.

Les dinàmiques d’enguany van ser  més profundes però més tranquil·les: ens han ajudat a pensar en la nostra vocació i en qui érem i com ens veien els altres. Vam fer un munt de pòsters i fins i tot vam editar alguns vídeos a partir de pautes que els tutors van suggerir.

La jornada va tenir des de moments de pregària fins a jocs de psicologia i valors, i mica en mica vam fer pinya sense adornar-nos.

Els sopar i el ressopó van culminar amb una caminada a la llum de la lluna i, no sabem massa com, ens vam passar una hora xerrant d’antics companys que ja no hi eren al col·legi, i d’altres que havien sigut protagonistes d’anècdotes mítiques.

Al matí va despertar-se amb ganes de finalitzar converses i  amb dinàmiques noves. Després de dinar i tornant a Girona es veia la recança als rostres...ens hauríem quedat uns dies més!

PAULA DIUDÉ  I  MARIONA CANADELL

Els nens i nenes de P3 hem après com es fan els iogurts gràcies al "Llagurt"!!!!!! Hem pogut compartir un esmorzar saludable amb tots els topings que hem volgut!!!

Mireu mireu com mengem!!! Que bons!!!

 

Darrer curs a l'escola, per tant, darreres convivències d'aprofundiment.

Els dies 14 i 15 de gener, els alumnes de 2n de batxillerat que varen voler, en Manel, la Carme i el Germà Valerià ens encaminàrem un altre cop cap a la casa de Llinars del Vallès. Hi anàrem en tren, com sempre, en tren i gaudírem de dos dies assolellats de pau i tranquil•litat, on férem activitats que ens portaven a pensar sobre el que som i el que volem realment per a la nostra vida.

Al llarg d'aquesta setmana els alumnes de P4 i P5 hem realitzat l'activitat "Tallers per a aprendre amb tablets i apps educatives" a través del Recursos Educatius que ens ofereix l'Ajuntament de Girona. Cada classe ha fet un taller diferent (hàbits d'higiene, fonemes i lletres, les emocions, un zoo a la classe, recuperem els objectes perduts, el llenguatge dels robots...) i la durada de cada taller ha estat de 60 a 90 minuts. Quantes coses que hem après! L'Associació EDUIN és qui ha dissenyat i ha portat a terme aquets tallers, per impulsar un ús adequat de les tablets a l'aula com a eina d'aprenentatge, de comunicació i de creació de coneixement.

 

Pàgina 1 de 6
feac

trobades

feac 3

hort

 

Connexió

CERCADOR

You are here