Col.legi Maristes Girona - blog


Queden 20 places per omplir l'autocar que surt de Girona. Preus especials per families senceres.

No t'ho pensis!!!

Recull i omple la butlleta a Recepció abans de dimecres.

 

 Dissabte 7 i diumenge 8 de maig de diferents punts de Catalunya, famílies, alumnes, professors, monitors i amics iniciaran el camí cap a la muntanya de Montserrat.

 

Com enguany la diada de Sant Jordi va ser dissabte, els alumnes d’educació infantil vam celebrar-la el divendres 22 d’abril. Pel matí, els alumnes de 4t de primària van explicar-nos contes que s’havien preparat al llarg de la setmana. Després a les classes vam escoltar la llegenda de Sant Jordi, vam acabar els tallers de manualitats i vam cantar cançons.

A la tarda, els mestres d’educació  infantil van representar la llegenda de Sant Jordi i ens va agradar moltíssim veure’ls disfressats i actuant. A la sortida de l’escola vam poder regalar a pares i familiars el detall que els havíem preparat amb molta il·lusió i que podreu veure a les fotos.

Sempre pendents de la salut i el benestar dels infants, la Fundació Champagnat no s’ha volgut perdre la Fira Alimentaria, que se celebra al recinte de Fira de Barcelona de la Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat del 25 al 28 d’abril.

La dietista de la Fundació Champagant, Laia Navarro, ha visitat els estands més interessants per a la restauració col·legial. Un d’aquests expositors ha estat el de La Fageda, on ens han anunciat que després de l’estiu ja podrem comptar amb postres sense lactosa.

La Fundació Champagnat té una cura especial amb l’alimentació dels alumnes dels centres. Laia Navarro, d’acord amb els caps de servei i cuiners i cuineres dels centres maristes, supervisa menús adaptats a les necessitats dels nens i nenes. Així, cada centre disposa de menús sense lactosa, sense ou, sense peix, sense proteïna làctica o sense gluten. Les famílies, així, poden tenir l’absoluta confiança que l’escola vetlla pels més petits, també des del punt de vista alimentari.

Aquest any, Alimentaria acull més de 10.000 reunions entre expositors i compradors internacionals i és un gran aparador de les tendències alimentàries. Diversos experts hi analitzen el present i el futur del sector i mostren al públic els productes més innovadors. A això s’hi afegeixen tallers, aules gastronòmiques, mostres i tasts diversos.

 

Els dies 8, 9 i 10 d'abril vaig tenir l'honor, com a guanyador de la fase provincial de Girona, de ser un dels representants de la nostra província a les Olimpíades Estatals de Geologia, celebrades a Jaca (Osca, Aragó).

Amb la intenció d'optimitzar els nostres recursos, vam realitzar els viatges d'anada i tornada amb autobús i compartir-lo tots els participants de les províncies catalanes per tal de fomentar un sentiment de convivència i unió que es va assolir satisfactòriament.

Les Olimpíades van començar oficialment amb els actes de la tarda del dia 8, on l'alcaldessa de Jaca ens va rebre afectuosament, i vam poder instal·larnos a la residència adjacent a l'IES Domingo Miral, seu de la prova. Allà va sorgir el primer contacte amb els participants d'altres províncies: una oportunitat única per a compartir experiències i forjar vincles d'amistat.

Les proves de l'Olimpíada es van celebrar íntegrament el dia 9. La prova individual de tipus test i la prova exterior en trios de diferents províncies que emprava el format de gimcana generaven una puntuació que permetia escollir els vuit millors classificats per a competir en la tercera i última prova, la qual pretenia reproduir el format de concurs televisiu i serviria per triar els quatre guanyadors, els quals representarien Espanya a la fase internacional a Mie (Japó). Cal remarcar l'altíssim nivell mostrat per la majoria de participants a ambdues proves, reflectint la dedicació dels docents que hi ha al darrere.

Finalment, el dia 10 va ser el dia dels acomiadaments i dels viatges de tornada a les respectives províncies. Lògicament, va ser un moment dur després de l'ambient tan intens de convivència que es va formar entre els participants, però estic plenament convençut que el record d'aquesta competició sempre romandrà a la nostra memòria.

Abans d'acabar de relatar la meva experiència, voldria agrair tota la feina feta a les entitats col·laboradores, als voluntaris encarregats de l'organització i la participació de tots els alumnes i docents presents. Aquest agraïment va especialment dirigit al professor de Ciències de la Terra de Batxillerat, en Ramon Huguet, qui ha estat la persona que ha despertat aquesta passió per la geologia i m'ha acompanyat presencialment en tot aquell camí que es va iniciar en una petita aula de primer de batxillerat, que ha passat per moments tan dolços com la victòria a la fase provincial i la participació en la fase estatal i que desitgem que, com les pel·lícules de Hollywood, tingui un final feliç a les proves de Selectivitat. Sense ell, totes aquestes experiències adquirides amb la geologia no haurien estat possibles.

 

David Ramírez Saco, alumne de 2n de Batxillerat.

 

Sortida dels nens de 1r primària al taller Ventura & Hosta de Navata

El passat divendres dia 15 d’abril, els nens i nenes de 1r de primària vàrem visitar un taller on construeixen i arreglen  gegants i capgrossos. Només en entrar un munt de mans, braços, caps, pots de pintura, pinzells... i un munt d’eines totes penjades a la paret, ben col·locades al taller.

Taula de treball  senzilla, de cavallets, per amassar el fang i fer el model, després pastetes: guix amb aigua tirat a sobre per fer  el motlle. Una vegada sec, traiem el motlle i s’hi  encola un paper especial, paper de cartró pedra, ara d’un color i ara d’un altre, per saber quina capa fem.  Llavors ens esperem una miqueta i ... ben eixut,  es treu, i...  llestos! Ja es pot muntar i pintar. Curiós, tenim un cap de gegant! També ens  va agradar veure l’exposició .

La resta del dia jocs amb els companys i mestres en un espai acollidor:  amb sorral, gronxadors, tobogan, caseta, pistes, natura...Ens ho vam passar d’allò més bé i el dia ens hi va acompanyar.

 

El passat dijous 7 d’abril, es va dur a terme a la Sala Champagnat de l’escola una donació de sang, organitzada per tres alumnes de 4t d’ESO que treballen en un projecte d’emprenedoria social, el qual té com a objectius principals conscienciar a la gent sobre la importància de donar sang i fomentar aquesta activitat.

La campanya va tenir lloc de quatre a vuit de la tarda, i varis professors, alumnes, ex-alumnes i familiars relacionats amb el centre van solidaritzar-se amb la causa i van donar una mica de la seva sang per als que més ho necessiten. En total, es van realitzar 42 donacions, de les quals 17 eren donants per primera vegada. També, cal tenir en compte que algunes de les persones que van venir per donar sang, concretament sis, no van poder fer-ho degut a diverses qüestions mèdiques o de procediment.

Així doncs, podem concloure que, tot i no haver resultat una xifra aclaparadora,  la donació va tenir èxit i es va complir amb l’objectiu principal del projecte: aconseguir nous donants. Així que només ens queda agrair a tots el donants i tota la gent que va dedicar esforços en aquest projecte: moltes gràcies a tots! 

El darrer mes, els alumnes d’Impuls 2 han estat treballant els diferents aparells i sistemes del cos humà amb el professor Albert Cufí.

I quina podria ser la millor manera d’aprendre`ls? ... Doncs, dibuixant els propis. Així doncs, el projecte anomenat “Dibuixo el meu interior” ha culminat amb la realització d’autèntiques obres d’art que han permès als alumnes aprendre els continguts d’una manera diferent i enriquidora, despertant curiositats, i el més important,  gaudint de la feina!

Amb tu, la novetat

44 edició del Festival de la Cançó Resposta a Maristes Girona

Els dies 8 i 9 d'abril el teatre de la nostra escola acollí tres festivals en ocasió d'aquesta mostra de cançons que volen reflexionar sobre el lema de les escoles maristes d'Europa: Amb tu, la novetat.

El divendres 8 va ser l'ocasió per tal que els més grans de Secundària ens cantessin les seves composicions. El dissabte 9 d'abril hi va haver dos festivals amb els cursos de primària des de tercer a sisè. Els pares i familiars, amics i convidats, van gaudir de la posada en escena i de la interpretació musical dels alumnes de l'escola. Destaquem, un any més, el grup de Performance de Secundària i Batxillerat, el grup de Gimnàstica artística, els cantants i músics de Batxillerat i els dos presentadors de Batxillerat. Un cap de setmana musical i animat.  I una felicitació també a la Comissió d'educadors de l'escola que animen i organitzen el festival  i motiven el talent literari i artístic dels alumnes.

Amb el Festival de la Cançó Resposta, i un altre any més, la novetat!!

Pàgina 1 de 10
feac

trobades

feac 3

hort

 

Connexió

CERCADOR

You are here