Col.legi Maristes Girona - blog

Podeu descarregar a continuació el Full Informatiu de Direcció. 

El passat 2 de juny es va celebrar la Gran Final del Picalletres al teatre de la Passió d'Esparreguera. Va ser un matí molt emocionant ja que la classe de 3r ESO C es va classificar gràcies a la MIREIA ANTONER. Van marxar a les nou del matí amb un autobús que ens va venir a recollir a l'escola i van arribar allà abans de les onze. Esmorzàrem al pàrquing mateix del teatre i ens van fer esperar bastant mentre la Mireia va entrar a dins. Allà va conèixer els altres participants, com funcionava el joc, etc. Mentrestant, la resta de companys es vam quedar a fora esperant. Algunes persones de la televisió ens van fer alguns preguntes i ens varen fotografiar i filmar. Al nostre suplent, en Ferran Boadella, li van fer lletrejar la paraula "picalletres".

A les dotze entràvem. Érem disset col•legis que representàvem tot Catalunya. Ens va fer gràcia que hi hagués uns representats de Maristes Valldemia que és el col•legi de Mataró.

Dins el teatre érem molts. Els organitzadors deien que cap a un miler. Per això vam anar a Esparreguera, perquè el teatre de la Passió és un dels més grans de Catalunya.

Un showman ens va fer presentar als diferents col•legis i ens demanava que aixequéssim les pancartes i animéssim els nostres representants.

El concursant d'Organyà venia sense claca. Un problema organitzatiu va fer que vingués sol. Així que ja sabíem que quan diguessin el seu nom, tots havíem d'aplaudir-lo perquè no es notés.

El concurs constava de dues parts. Tots disset havien de lletrejar quantes més paraules poguessin en quaranta segons. Només els sis que en fessin més passaven a la segona fase. La Mireia va passar pels pèls amb set paraules lletrejades.

I a la segona fase, havien de lletrejar paraules més complexes. Si s'equivocaven, se n'anaven expulsats. No hi havia segones oportunitats. De bones a primeres ja se'n va anar el noi d'Olot que havia lletrejat nou paraules en quaranta segons.

Per anar a aquest concurs, van estar practicant durant les hores de català i van realitzar unes pancartes per animar a la concursant. El regal del guanyador podia ser un ordinador portàtil, unes colònies per a tota la classe... Un cop acabat el concurs la van felicitar per la seva participació al programa i vam anar a dinar a un parc juntament amb altres escoles.

A hores d'ara encara no us podem explicar com va acabar tot. Si esteu atents, el 12 de juliol, a les 12:30 s'emetrà el programa pel canal 33. L'haureu de veure!

3r d'ESO C amb la seva professora de català, CARME FORNELLS I SALA

 

Ja s'acaba el curs i per això ho hem celebrat fent jocs d'aigua i amb un gelat. Amb els nostres companys i senyoretes que durant el curs ens han acompanyat ens hem remullat i refrescat amb un bon gelat!!!!

 

Selectivitat 2015

Els tràmits que queden per finalitzar aquest procés de Selectivitat són els següents:

• Resultats de les proves d'accés a la universitat:

• El 26 de Juny de 2015 els alumnes que realitzin les PAU podran accedir al portal Accesnet (amb el usuari i codi Accesnet) i podran consultar i descarregar el document amb els resultats de les PAU

• Serà responsabilitat de l'alumnat guardar i custodiar el seu document de les PAU

En els dos documents que us podeu descarregar en aquesta pàgina trobareu:

Tal com veieu aquest any sou vosaltres, els alumnes, que heu d'imprimir el document dels resultats de les PAU (mitjançant la pàgina d'accesnet). Document necessari per poder fer la inscripció universitària.

Dins el document que adjuntem es fa referencia a les dates i calendari de les PAU 2015, així podeu veure les dates pel cas de sol•licituds de doble correcció i reclamacions.

Però recordar que qualsevol procés de doble correcció i reclamacions us treu fora de les primeres assignacions.

Respecte a la Preinscripció Universitària també adjuntat en el document, podreu veure les dates importants, diverses informacions però sobretot les indicacions que haureu de seguir per tramitar la preinscripció i inscripció a la universitat

Recordar que la data límit (informació en el document) per tal de formalitzar la preinscripció a la universitat mitjançat el portal Accesnet és el 3 de Juliol.

Us desitgem des de l'escola que aquest nou pas en el vostre futur sigui ple de resultats i alegries.

Recordeu que l'escola sempre restarà oberta.

Ànims i endavant.

 

La carta guanyadora d'una alumna de 1r d'ESO, Ivet Rovira, en l'acte de cloenda a l'auditori de Girona sobre la prevenció del consum del tabac

 

 

Fes clic per LLegir: Estimada tieta Roser

I si poguéssim fer un recorregut per tot el passat, per totes les coses que ens han envoltat durant tants i tants centenars d'anys, per on començaries? Doncs què millor que començar per Empúries, el primer lloc on van arribar els romans per imposar els seus costums, la llengua i la cultura. Per fer-nos ser com ells i canviar-nos.

Avui els alumnes de l'assignatura de Llatí, hem fet una visita guiada als nostres orígens, a la porta d'entrada de la cultura grega i romana: Empúries. Ens han ensenyat com estava organitzada l'antiga ciutat, les excavacions i restauracions que permetran redescobrir l'estructura de les domus i l'ambient que les envoltava. La visita ha emplenat quasi tot el matí, l'altra part ha sigut per dinar amb unes vistes espectaculars i poder relaxar-nos una estoneta a la platja, tot gaudint d'un dia radiant.

Com tot llibre, com tota cançó i com tota vida, tot té un final, i el nostre arriba ara, després d'aquest magnífic curs, aprenent cultura, llengua i mitologia romanes. I quina és, sinó, la millor manera per acomiadar-nos, que acabar tal i com hem començat.

Si poguéssim fer un recorregut per tota la nostra vida, per on començaries?

Carpe diem.

Andrea Pérez

4t d'ESO

 

COLÒNIES DE P5

Ja s’acaba el curs i per celebrar-ho hem anat de colònies a Les Orenetes de Borrassà. Hem passat 2 dies jugant, fent activitats i banyant-nos a la piscina. Hem fet raku, ceràmica, piscina, hem anat amb poni, visitat els animals de la casa i hem fet el joc de nit. Que divertit poder dormir fora de casa amb tots els nostres amics de la classe!!!!! 

 

fes clic per veure el powerpoint amb fotos

Ja teniu disponible la classificació i les fotografies de la Segona Edició de la Cursa. Gràcies a tots el que vau participar per la vostra col·laboració amb el projecte a Tanzània!

CLASSIFICACIONS

ÀLBUM DE FOTOS DE LA CURSA

Pàgina 1 de 13
You are here