Col.legi Maristes Girona - blog

Cada any, el dia 20 de Novembre celebrem el dia dels Drets dels Infants. És per nosaltres un dia molt especial i tots ho celebrem fent activitats, cantant cançons, mirant contes... que ens parlen dels nostres Drets.

 

MARISTES GIRONA-ST.LOUIS LE CHEYLARD – 2n d'ESO

La intensa setmana del 9 al 15 de novembre va ser per a la majoria dels alumnes una autèntica emoció, ja que 24 nois i noies francesos van venir a conviure amb els estudiants de francès de l'escola.

Els francesos, que eren nois i noies de la nostra edat, venien de l'escola St. Louis, una escola marista situada a Le Cheylard, un poble a prop de Lyon.

Els alumnes de francès de 2n d'ESO vam començar el dia amb uns nervis poc comuns, ja que a les 5 de la tarda coneixeríem per fi els nostres corresponents. Van arribar a dos quarts de set aproximadament després d'un llarg viatge de 9 hores de camí. Al vespre vam tenir temps de sopar i xerrar tranquil•lament.

Dimarts vam sortir pels carrers de Girona per fer una visita a llocs emblemàtics de la ciutat com l'Ajuntament, el saló de Plens i el Teatre Municipal de Girona. Va ser una experiència única tant per als francesos com per als catalans, ja que vam poder veure el Teatre Municipal des de l'escenari. Després de dinar vam fer una gimcana organitzada pel departament de turisme pels carrers del Barri Vell.

Dimecres, els francesos van passar el dia a Barcelona, on van visitar la Sagrada Família, el Camp Nou i l'emblemàtica Rambla.

Dijous vam fer algunes classes juntament amb els alumnes de Le Cheylard. A mig matí vam anar cap al Diari Punt Avui+, on ens van fer una mini visita i ens van explicar les diferents funcions d'un periodista que treballa en d'un diari. A la tarda vam organitzar un taller gastronòmic al menjador de l'escola on vam poder preparar i tastar diferents postres catalanes i franceses, com són ara el pastís de poma o de pera francès, ulleres de pasta de full o els bunyols de vent catalans.

Divendres vam preparar l'esperada soirée. Durant la primera part d'aquesta celebració vam fer exhibició de balls, cants, espectacles musicals i acrosport. La segona consistia en un gran tast de productes tradicionals catalans al menjador de l'escola.

Dissabte va ser un dia de descans i convivència amb les famílies.

Diumenge va ser un dia de llàgrimes i emocions a flor de pell, era el dia del comiat. No va ser fàcil per a ningú. Ens consolava el fet que a l'abril els tornaríem a veure en la segona part d'aquest intercanvi.

Finalment volíem agrair al claustre de professors i sobretot a les nostres professores de francès Alícia i Clara, ja que sense elles no podríem haver dut a terme aquest intercanvi.

Gerard Soler, Ivet Rovira, Pau Sisquella i Judit Luque

Els nens i nenes de P3 hem tingut una visita molt divertida a l'escola!!!! La Pallassa Sílvia ha vingut i amb ella hem rigut molt, hem fet bombolles...

 

Els alumnes de 2n de Primària hem anat a l’hort de l’escola. Hi hem sembrat faves, hem regat els arbres fruiters i hem tret herbes esporàdiques. Ens ha fet molt bon dia. Ens han ajudat a fer totes aquestes feines els avis Ramon i Plácido. Sort que ja ens havien preparat el terreny abans i hem pogut posar a cada forat de les regues dues o tres llavors de fava per assegurar que al mes maig en tinguem prou fer vendre’n al mercat. Ens ho hem passat molt bé!  

Els alumnes de 2n de Primària hem anat d’excursió a Banyoles. El dia 6 ens va fer un dia fabulós, amb un sol espectacular. Amb les monitores de l’Escola de Natura vam fer diversos tallers relacionats amb el cicle de l’aigua. Vam escoltar fascinants el viatge que en Gotim i en Gotam (dues gotes d’aigua en forma de titella) fan des que cauen dels núvols fins que arriben a casa nostra per les canonades, i de quina manera retornen a la natura després de passar per la depuradora. Ens van explicar com podem estalviar l’aigua potable i quin bon ús en podem fer.  També sabem que l’estany no es buida mai perquè es nodreix de l’aigua que arriba per sota terra de la pluja que cau a les muntanyes. I sabíeu que on hi ha ara l’estany abans hi havia els camps del pagès Morgat? És una llegenda que també ens van representar a l’Escola de Natura. Ara bé, us hem de confessar que no hi hem trobat cap monstre, a l’estany! 

Educació Infantil

Educació Primària

Educació Secundària

Créixer - En la fe.

feac infantil sessio 2 2015 feac primaria sessio 2 2015 feac secundaria sessio 2 2015 feac fe sessio 2 2015

El dimecres 4 de novembre els nens i nenes de P4 vam anar a Mas Batllori, on vam aprendre moltes coses: vam fer un taller, on vam veure de molt a prop, rèptils i amfibis; també vam fer un taller d'hort, i un passeig amb tractor amb el senyor Pepito. Vam poder tocar granotes, tritons, salamandres, llangardaixos, serps... I els més valents ens vam posar una serp al voltant del coll. També vam plantar un esqueix de gerani en un test que ens vam endur a casa, i vam fer una volta amb el tractor pel caminet del voltant de la casa.

Va ser un dia inoblidable, la nostra primera excursió de P4!!!

 

Pàgina 1 de 4
feac

trobades

feac 3

hort

 

Connexió

CERCADOR

You are here