• Inici
  • Notícies
  • Missatge d’Emili Turú amb motiu de la festa de sant Marcel·lí Champagnat

Missatge d’Emili Turú amb motiu de la festa de sant Marcel·lí Champagnat

Maristes
31.05.2017

El missatge d’aquest any del G. Superior general, Emili Turú, amb motiu de la festa de sant Marcel·lí Champagnat, el dia 6 de juny, s'emmarca en el context de la celebració del bicentenari de l'Institut i del XXII Capítol general.

Us convido que aquest 6 de juny, units als maristes de tot el món, el visquem amb el mateix esperit amb el qual vam celebrar el 2 de gener passat: donant gràcies al Senyor pel do del carisma de Champagnat a l'Església i al món; demanant perdó per les nostres infidelitats a l'Esperit de Déu; i renovant el nostre compromís amb la vida i la missió maristes.

L’eslògan del Capítol: “Un nou La Valla ens convida a tornar a La Valla, la casa dels nostres orígens, la nostra “casa de la llum” per retrobar l'essencial del nostre carisma, i donar-nos l'oportunitat "d’un nou començament" ara i aquí.

El germà Emili recorda les paraules del germà Basilio Rueda, que durant el Capítol general de 1993 subratllava “la necessitat de fer un gir molt important a les nostres vides, a les nostres comunitats, a les nostres obres”. Conclou convidant els maristes de Champagnat a obrir-se a l'acció de l'Esperit:

Tant de bo que, col·lectivament, tinguem l'audàcia, com Maria, de deixar-nos portar per l'emergent novetat de l'Esperit, sense deixar-nos atrapar pel que hem realitzat fins ara o per la simple gestió del que existeix!

Podeu veure en vídeo el missatge del G. Superior fent clic aquí.

 

Compartir