• Inici
  • Notícies
  • Tornen les Jornades d’Història al Monestir de les Avellanes. En aquesta edició: “La creació de la memòria monàstica medieval al llarg dels segles”

Tornen les Jornades d’Història al Monestir de les Avellanes. En aquesta edició: “La creació de la memòria monàstica medieval al llarg dels segles”

29.06.2017

Els dies 10 i 11 de juliol de 2017 s’organitzen les VIII Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes (Història de l’Església i la religiositat). En aquesta edició el tema que es tractarà és “La creació de la memòria monàstica medieval al llarg dels segles”, una edició especial dedicada al 300 aniversari del naixement de l’abat Jaume Caresmar i Alemany, premonstratès, abat del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, i historiador.

Aquestes Jornades pretenen oferir una àmplia mirada a diferents maneres de crear i mantenir una memòria monàstica medieval, basada en un passat real o imaginat, des de l’edat mitjana fins als nostres dies. Hi haurà 9 ponències impartides per conferenciants internacionals -historiadors, historiadors de l’art i de la música, bibliotecaris  arxivers i un monjo cistercenc- i les conferències i els debats estaran complementats per una visita guiada, enguany dedicada a conèixer la història del monestir de Santa Maria de Vallverd, el VI Sopar Medieval amb el qual experimentarem la memòria monàstica medieval a través de la gastronomia i finalment el tradicional concert al claustre. Unes activitats que pretenen aproximar a un públic més ampli la història de l’església i la religiositat.

Les Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes estan adreçades a tothom que hi estigui interessatCom a espai de difusió de la recerca i del coneixement, són d’especial interès per a:

  • Investigadors, estudiants, professors d’ensenyament secundari, especialistes en ciències religioses, gestors culturals i del patrimoni, guies turístics, gestors de la informació, estudiants d’aules d’extensió universitàries, erudits i estudiosos d’història local, etc..
  • Totes aquells qui tingueu interès en conèixer la historia dels monestirs i de l’Església i la religiositat

Tota la informació a la web de les Jornades!

 

Veure el cartell

Compartir