• Inici
  • Notícies
  • Santa Coloma de Gramenet: sumem esforços en favor d’una ciutat més inclusiva

Santa Coloma de Gramenet: sumem esforços en favor d’una ciutat més inclusiva

6.07.2017

Aquest mes de juny passat s’ha fet oficial un conveni de col·laboració entre la Fundació Champagnat i la Fundació Tallers a Santa Coloma de Gramenet que suposa sumar esforços en favor dels nens i nenes amb trastorn de l’espectre autista i retard maduratiu.

Aquest conveni preveu la cessió d’espais per part de la Fundació Tallers perquè la Fundació Champagnat (Maristes Catalunya) pugui desenvolupar el projecte Xela del Centre Obert Rialles. A més, aquest pas suposa també la creació de noves sinergies on les dues entitats posen en comú la seva experiència en matèries com l’atenció a la discapacitat, tant d’adults com d’infants, l’oci inclusiu, la gestió de programes de voluntariat, la sensibilització o la formació.

El projecte Xela és una  proposta social i educativa, vinculada al temps de lleure inclusiu, dirigida a infants amb trastorn de l’espectre autista i als trastorns del desenvolupament intel·lectual. Té el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i el Centre d’Educació Especial Josep Sol.

El Centre Obert Rialles és una de les 14 obres socials que els Maristes gestionen a Catalunya. En total, l’obra social dels Maristes atén al voltant de 1.000 infants i joves i les seves famílies.

Per la seva part, la Fundació Tallers és una entitat per a la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental, amb centres a Santa Coloma de Gramenet i Badia del Vallès. Formen part de l’entitat 420 persones.

Compartir