• Inici
  • Notícies
  • El projecte Gaudim de l’Art, de Maristes Valldemia, premiat amb una beca de la Fundació Espavila

El projecte Gaudim de l’Art, de Maristes Valldemia, premiat amb una beca de la Fundació Espavila

10.07.2017

El projecte GAUDIM DE L'ART, coordinat pel professor de Maristes Valldemia David Codina Riqué, ha guanyat una de les quatre beques que atorga la FUNDACIÓ ESPAVILA en la seva sisena convocatòria. Aquest projecte es basa en una proposta de canvi metodològic i avaluatiu per a l’assignatura d’Història de l’Art de 2n de Batxillerat.

La proposta permet que siguin els mateixos alumnes que escullin les obres d’art en les quals volen ser especialistes. Amb aquest procediment, amb hores de treball a l’escola i amb unes quantes exposicions davant dels companys i companyes, l’alumne passa a ser el protagonista del seu aprenentatge i el professor deixa de tenir un paper expositiu, i acompanya el procés. Això, segons David Codina, “permet assolir un nivell de confiança i complicitat amb el mestre que es tradueix en uns millors resultats”. Segons el professor, en el rerefons del projecte hi ha “tancar els fantasmes a les seves habitacions i obrir les finestres perquè un aire nou, fresc, vital, impregnés cadascun dels racons d’aquells passadissos amb olor a resclosit”.

Aquest projecte, que es desenvolupa en una assignatura optativa amb una mitjana de 10-15 alumnes per aula, ja fa 6 anys que s’aplica a Maristes Valldemia.

La Fundació Espavila és una entitat sense ànim de lucre que s’ha creat per fomentar els valors de la cultura de l’esforç en general dins la nostra societat amb finalitats educatives, d’aprenentatge i humanes, així com la recerca i difusió d’estudis i tècniques de motivació.

Compartir