Preparant el XXII Capítol General

5.09.2017

El proper 8 de setembre començarà a Rionegro (Colòmbia) el XXII Capítol General de l’Institut dels Germans Maristes. Aquest important esdeveniment, que se celebra cada vuit anys, tindrà lloc en el marc del bicentenari de la fundació de l’Institut amb el lema “Un nou La Valla”.

El fet que se celebri a Colòmbia és, ja, un missatge. Es trenca la tradició de celebrar el Capítol allà on es troba la seu del govern general -fins ara sempre a Europa-, i es desplaça per fer-ho al primer país que va comptar amb la presència marista a Amèrica Llatina, al continent on hi ha més de la meitat de la missió marista de tot el món i en un lloc que té un potent simbolisme en la història de l’Església.

Els participants són bé membres de dret (Superior general actual i precedent, germans del govern general en funcions i els germans provincials), membres delegats (germans escollits a cada província) o bé membres convidats pel Consell General. En aquest Capítol hi haurà un total de 79 capitulars: 32 de dret, 47 d’elecció i 15 convidats.

De la Província L’Hermitage hi participaran:

G. Pere Ferré, provincial

G. Gabriel Villa-Real

G. Jaume Parés

G. Maurice Berquet

G. Michel Morel

G. Xavier Barceló

 

De la nostra província també hi participaran com a membres del Consell general actual:

G. Emili Turú, Superior general

G. Josep Maria Soteras, conseller general

Igualment, de la Província L’Hermitage, el mateix Consell general ha tingut a bé convidar-hi el Sr. Pep Buetas, codirector del Secretariat de Laics de l’Institut.

Les funcions del Capítol queden descrites a les Constitucions de l’Institut dels Germans Maristes, en el seu número 139:

  • elegir el Germà Superior general, el Germà Vicari general i els membres del Consell general, segons el dret propi;
  • estudiar els assumptes d’una més gran importància relacionats amb la natura, finalitat i esperit de l’Institut i promoure’n la renovació i adaptació, tot salvaguardant-ne el patrimoni espiritual;
  • elaborar estatuts per a tot l’Institut;
  • proposar a la Santa Seu eventuals modificacions d’algun punt de les Constitucions.

En aquest temps de preparació immediata a la seva celebració els propers mesos de setembre i octubre, volem apropar-vos la veu dels qui hi participaran de la nostra província.

Per saber més sobre el Capítol podeu consultar el web de l’Institut: www.champagnat.org

Compartir