• Inici
  • Notícies
  • "Maristes: 200 anys i +": ja tenim l’exposició itinerant en marxa

"Maristes: 200 anys i +": ja tenim l’exposició itinerant en marxa

26.09.2017

L’exposició itinerant "Maristes: 200 anys i +" ja està inaugurada a Mataró. El dilluns 25 de setembre al vespre es va donar el tret de la sortida a una mostra itinerant que posa els ulls en el passat, el present i el futur dels Maristes, i també en els valors, la cultura i les experiències a l’entorn de les diferents escoles, de les obres socials i de les diferents entitats que en depenen.

En l’acte d’inauguració, a la Fundació Iluro de Mataró, els Maristes van comptar amb la presència de la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme i el Vallès Oriental, Carmina Pinya, que va destacar la idea de posar el focus en l’alumne i en la llibertat personal i d’educar persones solidàries. Segons Carmina Pinya, “compartim amb els Maristes molts dels valors de l’educació que han de ser el puntal de la nostra societat”.

D’altra banda, l’alcalde de Mataró, David Bote, va fer una reivindicació de la importància de les institucions en el món local i va fer una crida als Maristes “a no oblidar els seus orígens i a continuar treballant per enriquir Mataró”.

Per la seva part, l’anfitriona i directora del col·legi Maristes Valldemia, Íngrid Floriach, va fer un repàs a la seva extensa vinculació amb els Maristes, des de nena, va recordar que a les escoles maristes “vivim el somni de Marcel·lí Champagnat” i va fer una crida a “continuar acompanyant i educant persones lliures i felices”. Íngrid Floriach també va fer un repàs dels quatre àmbits de la mostra: hi ha un espai per a la història i hi ha un espai per mirar al futur. També hi tenen cabuda les experiències personals i un “Speaker’s corner” que setmanalment serà un punt de trobada amb el públic.

En l’acte d’inauguració hi van tenir un protagonisme destacat els mestres i els nens del col·legi Maristes Valldemia, que van posar de relleu el passat, el present i el futur de la institució.

L’exposició s’estarà a Mataró fins al dia 8 d’octubre. Després, anirà visitant les poblacions catalanes on els Maristes tenen col·legi i/o obra social (Igualada, Rubí, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Malgrat de Mar, Girona, Lleida, i Barcelona).

El bicentenari és una gran oportunitat per posar de nou en relleu els valors maristes en un món divers i per refermar el nostre compromís amb la societat. I això ho fem aportant la nostra experiència, la nostra tradició i el nostre esperit innovador en l’àmbit educatiu, tant a les escoles com a les obres socials.

Inaugurem l'exposició itinerant "Maristes: 200 anys i +"

Compartir