• Inici
  • Notícies
  • Col·legis premiats: Maristes Igualada guanya el Concurs Escolar ONCE i el Premi Sambori Òmnium recau en una alumna de Maristes Sants-Les Corts

Col·legis premiats: Maristes Igualada guanya el Concurs Escolar ONCE i el Premi Sambori Òmnium recau en una alumna de Maristes Sants-Les Corts

6.06.2017

El col·legi Maristes d’Igualada ha estat guanyador provincial de Barcelona i autonòmica de Catalunya a la categoria C, ESO i FP Bàsica dels premis provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya del Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació.

El Concurs Escolar de l'ONCE i la seva Fundació és un programa de sensibilització educativa que pretén treballar a l'aula de manera activa el canvi d'actituds i l'actuació dels alumnes per mantenir una convivència respectuosa.

Sota el lema "Som diferents, no indiferents. Activistes contra l'assetjament", el concurs ha ofert eines per detectar, sensibilitzar i actuar contra les situacions d'assetjament que puguin passar a l'escola. D'aquesta manera, els escolars s'han convertit per si mateixos en agents de canvi per actuar contra el bullying, amb tota la força del grup-aula.

Els premis van ser lliurats aquesta setmana per Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; Enric Botí, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona, juntament amb Jordi Miró, director general d’Atenció a la Comunitat Educativa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que va presidir l’acte.

D’altra banda, l’alumna dels Maristes Sants-Les Corts Núria López i Gabaldà ha guanyat el Premi Sambori Òmnium de Catalunya de narrativa en català. El Premi Sambori és un premi de narrativa en català dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat de tots els Països Catalans que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

L'edició d'aquest any ha comptat amb la participació de 475 centres i gairebé 50.000 alumnes. És el concurs literari escolar més ampli dels Països Catalans.

El lliurament de premis es va celebrar al casinet d’Hostafranchs, de Barcelona, el divendres 26 de maig i va comptar amb la presència de la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruíz Isern, i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

 

Compartir