Centre Obert Municipal Gínjol, Lleida

L’Institut del Germans Maristes, a través de la Fundació Champagnat, gestiona diverses obres educatives a tot Catalunya. Aquestes obres educatives s’organitzen en dos grans blocs: les escoles i les obres socials.

Centre Obert Municipal Gínjol, Lleida

És un centre educatiu diürn de prevenció per a la infància i adolescència del barri de Balàfia de Lleida. Forma part dels serveis recollits dins de la cartera de Serveis del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

El centre inicia la seva tasca l’any 2015. Actualment atén 40 infants i adolescents entre els 4 i 16 anys. La seva finalitat és prevenir possibles situacions de risc per als menors del barri de Balàfia. L’atenció educativa pretén donar resposta a les necessitats i mancances reals del nens i de les seves famílies.

Els principals àmbits on es vol fer incidència són: l’emocional, els aprenentatges acadèmics, el de salut, el relacional i el familiar. 

L’atenció es realitza fora de l’horari escolar de dilluns a dissabte durant tots els dies de l’any.

Objectius Generals

  • Oferir un instrument integral que doni els recursos i l’atenció educativa necessaris als infants i adolescents en situació de risc i compensi les seves deficiències socio-educatives.
  • Realitzar una tasca preventiva fora de l’horari escolar, donant suport, estimulant i potenciant el desenvolupament dels infants i adolescents, la seva socialització i l’adquisició d’aprenentatges bàsics i d’esbarjo.
  • Facilitar recursos i suport educatiu a les famílies dels infants participants al centre obert per tal de reforçar la seva funció com a agent socialitzador.

Els nostres projectes

Treball individualitzat

El Centre Obert planifica un treball individualitzat de cada infant per l’assoliment i millora d’aquestes competències.

Cosa de tots

Un adult de referència de l’infant ve durant dues setmanes a l’any a fer costat al nen a l’hora dels deures. D’aquesta manera el menor se sent reconegut i l’adult veu que, encara que no pugui ajudar a fer els deures, la seva sola presència ajuda al menor

COMPAS

Grup de pares dels infants que assisteixen al Centre Obert amb els quals es treballen les competències parentals: capacitats i habilitats parentals, oferint recursos emotius, cognitius i conductuals. Amb la col·laboració d’experts externs.

Casal d’estiu i Colònies

El Centre Obert està actiu tot l’any. Els mesos d’estiu les activitats es reformulen i es fan activitats més lúdiques i esportives, sense oblidar la tasca educativa del centre i oferint l’experiència de marxar de colònies.

On ens pots trobar?

 

 

Seu de tots els altres projectes socials:

Avda. Pius XII, s/N, 25003, Lleida

Tel. 973.59.07.25

41.627666
0.623622
Telèfon contacte: 
667 108 852
C/Cerdanya, 29, 25005, Lleida

Entitats Col·laboradores