Província Marista L’Hermitage

L’Hermitage

Des de l’estiu del 2003, Catalunya forma part, amb França, Suïssa, Grècia, Hongria i Algèria, de la Província Marista L’Hermitage. La província pren el nom de la casa que Marcel·lí Champagnat va construir amb les seves pròpies mans.

La situació de la Província Marista L’Hermitage permet als maristes del nostre país establir relacions amb altres ambients maristes i tirar endavant nous projectes.

La Província Marista L’Hermitage, forma part juntament amb les Províncies de Compostel·la, Ibèrica i Mediterrània, de la Conferència Marista Espanyola (CME).

On som?

Catalunya

Som presents en nou col·legis, tretze obres socials i setze comunitats de germans.

França

Amb l’Associació Marcel·lí Champagnat, els maristes atenen a França prop d’11.000 nens i joves en una dotzena de col·legis repartits per tot el territori.

Grècia

A Grècia hi ha dues comunitats que reuneixen una desena de germans, i dues escoles a Atenes, amb 2.000 alumnes cadascuna: el col·legi de Nea-Smyrne i el de Patissia, i una obra social a la perifèria de la capital, a Minidi.

Hongria

Els germans maristes duen a terme la seva tasca a l’escola marista de Primària Szent Pál de Karcag i al centre A Mi Házunk, amb activitats de tarda per a nens de 3 a 18 anys.

Algèria

Els quatre germans maristes es fan càrrec a Mostaghanem de l’activitat pastoral amb joves universitaris subsaharians.

Suïssa

Una comunitat de quatre germans treballen a Ginebra al servei de la FMSI (Fundació Marista per a la Solidaritat Internacional), centrada en els drets dels nens.

La nostra presència

Segueix-nos