Casa de colònies 'Mogent'

Molt més que una casa de colònies

La casa de colònies Mogent és a Llinars del Vallès (Vallès Oriental). Els Germans Maristes hi són presents des de l’any 1957. Seguint l’ideari marista de servei als infants i joves, intentem que les estades a casa nostra, a més de lúdiques, estiguin associades a la descoberta i vivència de valors.

“La fidelitat a la nostra missió demana atenció contínua als signes dels temps, a les crides de l’Església i a les necessitats del jovent. Aquesta atenció ens permet adaptar les estructures i ens impulsa a prendre decisions valentes, de vegades inèdites.” 

Constitucions maristes, 168

La comunitat marista és present a Llinars del Vallès de l’any 1957, moment en què es compra la masia de Can Marsans, amb la finalitat de posar-hi un seminari. La casa ha complert aquesta missió durant més de 35 anys, període en el qual ha aixoplugat molts estudiants i aspirants a la vida marista i també molts germans formadors-educadors d’aquells seminaristes.

La comunitat marista que avui hi viu es considera hereva i continuadora de les inquietud educatives que va motivar la presència dels germans en aquesta casa.

Una comunitat implicada en la dinamització i l’acompanyament de la casa de colònies Mogent, que és la nova missió a què s’orienta la casa, tot acollint grups de convivències, colònies, esplais...

La comunitat marista viu amb una actitud oberta i acollidora vers tots aquells que s’hi acosten i fan estada a la casa. No tan sols a la casa de colònies, sinó també amb la possibilitat de compartir la vida amb la mateixa comunitat. Ens sentim cridats a desenvolupar un estil de vida comunitària i de missió que contempli els eixos de la pastoral juvenil, la comunió germans – laics i la formació en el seu sentit ampli.

Una comunitat que vol fer realitat un espai de vida Marista a Llinars del Vallès.

Què ofereix la casa de colònies Mogent?

Activitats escolars Pensades i dissenyades perquè els nens passin una jornada enfocada al voltant d'un centre d'interès, que pot coincidir amb dates destacades al calendari escolar (castanyada, carnestoltes...) o servir perquè les escoles treballin, posant a la pràctica, temes en concret.
Esplais i escoltes Som sensibles a l’educació en el lleure. Els centres d’esplai, els agrupaments escoltes i els casals de joves són les associacions juvenils que eduquen en el lleure associatives durant tot l’any i els acollim i responem a les seves necessitats.
Escoles de música

 

Les 14 sales de què disposem fan que sigui un lloc ideal per assaig d’ escoles de música i grups corals. Es poden utilitzar les sales grans per assaig de tot el grup i les petites per fer parcials o estudis específics. A part de les sales d’assaig també disposem de dos pianos.

Grups Esportius

Disposem d’una gran quantitat de pistes esportives. Algunes inaugurades recentment i que es troben en perfectes condicions: 4 camps de futbol de terra, pistes reglamentàries de vòlei, de futbol sala, d’handbol i de bàsquet; pista no reglamentària de futbol o handbol, frontó i piscina de 12mx25m

Celebracions La casa disposa de dos menjadors amb capacitats de 80 i 140 començals respectivament. I oferim menús adaptats a celebracions familiars, trobades de grups, berenars infantils, casaments... La idea és poder gaudir d’un dia diferent amb un bon menjar!
Activitats de circ

Ens introduïm en el món del circ a partir de l'acrobàcia i els aeris (trapezi i teles), amb un treball tant artístic com tècnic, des del joc i la improvisació, en equip, per parelles i també de forma individual. 

Campus d'estiu Per triar. Un “English summer camp”, unes colònies on el lleure es barreja amb l’aprenentatge de l’anglès, o bé una estada “Basketball and english”, amb modalitat de campus o casal, on la pràctica de bàsquet, amb sessions tècniques i tàctiques, es fusiona amb la pràctica de l’anglès.
Activitats familiars Les famílies poden venir a la casa de colònies a passar el dia per fer-hi tot tipus de celebracions: aniversaris, activitats programades, nit de Sant Joan...

 

Què hi pots venir a fer a la casa de colònies Mogent?

AcollidaLleureMúsicaEsportCircFamíliaCelebracióFesta

On ens podeu trobar?

41.642286
2.417690
Correu contacte: 
llinars@maristes.cat
Telèfon contacte: 
93 841 26 00
C-35, km. 100, 08450 Llinars del Vallès, Barcelona, Barcelona