Monestir de les Avellanes

Benvinguts al Monestir de les Avellanes!

El Monestir de les Avellanes us ofereix la possibilitat de gaudir d'una antiga abadia del segle XII adaptada a les necessitats del segle XXI. Emplaçat en un espectacular entorn natural de boscos, jardins i vinyes idonis per disfrutar d’un plàcid descans.

Qui som

El Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes situat enmig d’un conjunt de terrenys, de bosc, muntanya i conreu. Aquest espai pertany a dia d’avui al municipi d’Os de Balaguer (Noguera), tot i que la parròquia és la de Vilanova de la Sal, i el nom el pren del poble veí de les Avellanes.

Tan el seu claustre, del segle XII, com la seva església gòtica, començada el segle XIV, són avui testimoni silenciosos d’una llarga tradició ‑ mantinguda per diverses famílies religioses ‑ de recerca de Déu, d'hospitalitat i de servei al poble. Especialment durant el segle XVIII, esdevé un important focus d'irradiació cultural.

Al Monestir de les Avellanes, tot hi haver-hi una comunitat religiosa, la dels Germans Maristes, des de 1910, aquesta no és una comunitat de caràcter monacal. La primera ordre monàstica fou la dels premostratencs, que hi va ser-hi fins el 1840. I durant un breu període de temps (1883 a 1889) s’instal·là una comunitat de l’ordre de la Trapa.

Els Germans Maristes, han volgut recollir l’antiga tradició monàstica i adaptar-la a un monestir del segle XXI. Per tant, ara el monestir ja no està tancat a l’ordre monàstica sinó que obre les portes a qui vulgui gaudir-ne.

Què ofereix el Monestir de les Avellanes?

Hostatgeria L'Hostatgeria del Monestir de les Avellanes és un hotel de 3 estrelles que compta amb 37 habitacions dobles molt acollidores, totes elles exteriors, amb totes les comoditats, bany complet, climatització, telèfon, connexió a internet, fil musical, assecador i per descomptat precioses vistes a l'entorn natural.
Restaurant El restaurant "El Claustre" ofereix un ventall de possibilitats per gaudir d'una jornada gastronòmica, en un meravellós entorn natural i en un marc històric i monàstic únic. L’oferta gastronòmica és molt variada, des de la cuina tradicional i típica de la Noguera, fins a la cuina d'avantguarda.
Sales de reunió Al Monestir de les Avellanes s'han condicionat i preparat espais, en sales per a reunions, activitats, congressos, etc. S’ha convertit, així, en el Centre de Reunions del Montsec, un emplaçament únic on celebrar-hi trobades i estades corporatives.
Casa d’espiritualitat

Per a aquelles persones o petits grups amb interès de fer una estada espiritual en un sentit ampli, tot participant de la vida de la comunitat.
Som una comunitat de germans maristes que acull tots els qui li arriben, com si rebés Jesús en persona; viu així, de manera concreta, la fraternitat universal. (cf. Constitucions maristes, 62)

Arxius i biblioteca Els Arxius i Biblioteques són els representants de la branca cultural del conjunt de serveis que ofereix el Monestir. La part d'arxius està representada per l'Arxiu del Monestir de Bellpuig de les Avellanes i per l'Arxiu Gavín. Per la seva part, la Biblioteca del Monestir recorda l'antiga i gran biblioteca que va tenir aquest monestir fins a mitjans del segle XIX. Actualment està formada per tres apartats diferenciats: la biblioteca general, la biblioteca especialitzada i la biblioteca marista. 
Casa de colònies “Els Quatre Vents” La casa de colònies “Els Quatre Vents” és a pocs metres de l'Hostatgeria del  Monestir de les Avellanes i ofereix un entorn ideal per a qualsevol tipus  d'activitat a l'aire lliure i amb contacte amb la natura.

 

Les Avellanes és tot això...

On ens podeu trobar?

41.875055
0.75798
Correu contacte: 
avellanes@maristes.org
Telèfon contacte: 
973 43 80 06
Institut Germans Maristes. Ctra C-12, Qm. 181. 25612 Os de Balaguer, Lleida