Inici | Notícies | Som el que mengem

Som el que mengem

25.02.2021

L’alimentació forma part del nostre aprenentatge i el menjador escolar és més que un simple àpat. No només serveix per reforçar els hàbits alimentaris saludables que s’adquireixen a casa, sinó que a més esdevé una tasca educativa per transmetre valors, hàbits higiènics i normes de comportament des d’una vessant lúdica per ajudar al creixement personal dels infants.  

Vetllem perquè els menús siguin equilibrats, seguint les noves recomanacions que marca el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya amb la guia “Alimentació saludable en l’etapa escolar 2020” i, a més els consensuem amb el cap de cuina de cada centre.

Els menús que elaborem estan adaptats a les diferents necessitats que s’estableixin per prescripció mèdica i en fem les variacions pertinents en casos d’al·lèrgies, intoleràncies alimentaries i/o règims específics.

Els nostres menús segueixen potenciant el consum de verdures variades, fruites fresques de temporada, proteïnes vegetals amb ells llegums i l’ús d’oli d’oliva tant per cuinar com per amanir. La majoria de les guarnicions són preparacions de verdura crua (amanides) per  aconseguir el consum diari de vitamines antioxidants que els infants necessiten diàriament. Els peixos que podeu trobar als menús són de qualitat i molt coneguts per tots nosaltres com poden ser el lluç, el bacallà o el salmó. A més, també hi introduïm fruites seques com ara les nous i les pipes, aliments molt nutritius amb àcids grassos essencials (omega 3) que fomenten una bona salut cardiovascular.

L’aigua és present a tots els àpats i és de fàcil accés per als infants de tota l’escola.

Tots els nostres monitors de menjador compten amb el curs de manipuladors d’aliments per vetllar per la seguretat alimentària, coneixen a la perfecció quins aliments són adients per als infants amb intoleràncies i/o al·lèrgies alimentàries. A més, vetllen pel bon funcionament del servei.

No només ens centrem en l’àpat de migdia, sinó que en els menús mensuals també elaborem propostes per sopar, receptes perquè practiqueu a casa i informació nutricional variada d’aliments coneguts i d’altres que no són tan habituals.

 

Laia Navarro, nutricionista Maristes Catalunya

Compartir